BARVA NAGELJNA KOT SIMBOL

BELI NAGELJ simbolizira:
-    cvet sprave, najtesnejše prijateljstvo( do smrti)
-    nedolžna čustva, nedolžnost, čistost
-    eleganco, milino, preprostost, mehkobo, svetlobo
-    veselje in prazničnost (v poročnem  šopku, ali pripet na prsi ali v laseh)

RDEČI NAGELJ simbolizira:
-   poslovno moč
-    ljubezen in močna čustva (gorečo ljubezen)
-    življenjsko in mladostno moč ( ker spominja na kri)
-    strast, revolucionarnost
-    ljubljeno ali ljubljenega varuje pred hudobijami tega sveta
-    daje občutek topline in optimizma
-    vzbuja dobrosrčnost

 
Večni nageljček (cvet) je narejen iz bombažne preje po postopku ročnega kvačkanja. Izdelava je zelo natančna in zahteva veliko časa. Izdelani cvet se natakne na steblo in fiksira tako kvalitetno, da cvet ne zdrsne iz stebla. Tako narejen nageljček je trajen in ne zahteva nobene nege. Priporoča se za notranjo uporabo.

Estetski efekt se doseže z različnim embaliranjem. Lahko pa je tudi brez embalaže in doseže lep naravni efekt, posebno z več cveti v velikem šopku.
Poseben efekt se doseže tudi z embaliranjem v posebne darilne tulce različnih velikosti. Nalepke, ki so na darilnem tulcu so različne, odvisno od prilike zakaj se ta okras rabi.

Večni nagelj se lahko vstavi tudi v rokavček iz celofana in je zelo prikladno darilo.

V restavracijah je lepa dekoracija v majhnih vazicah na sredi mize. Tu pride do izraza trajnost in praktičnost, da cvetju ni potrebno menjavati vode in kupovati novega.

Velika uporabnost se kaže pri folklornih skupinah. Večni nageljček je nepogrešljiv okras klobuka in narodne noše. Tudi tu je velika prednost trajnost tega izdelka.

Nagelj je tudi stoletni simbol slovenstva. Uporablja se lahko tudi ob različnih priložnostih kot posebno spominsko darilo z ustreznim posvetilom na darilnem tulcu n.pr.: pri podeljevanju diplom in priznanj zaslužnim delavcem, športnikom, kulturnikom itd.

Večni nagelj je tudi lepo osebno darilo (za rojstni dan, obletnice poroke, mature, ločitve itd.)


Kvačkani nagelj je lepo in uporabno darilo , ker na simbolni ravni vsebuje večplastnost. Je slovenski nacionalni simbol, ljudski simbol, politični, spiritualni in tudi emocionalni simbol ljubezni, zvestobe,  prijateljstva , zahvale in nagrade. Je tudi simbol osmega marca.
V zodiakalnem horoskopu ustreza znamenju Strelca.
Ta nagelj ima tudi certifikat slovenske domače in umetnostne obrti  ART&CRAFT, kar ga uvršča med izdelke slovenske kulturne dediščine.

Cvet je kvačkan iz  bombažne preje, kar garantira njegovo obstojnost. Dolžino stebla  pa si lahko vsakdo določi sam. Cvet je na razpolago v rdeči  ali beli barvi, lahko pa barvo izberete sami.
In še cene ...

OPIS VEČNEGA NAGELJČKA
KVAČKANI NAGELJ
Šopek nageljnov na odru